A KÖRNYEZETI KOCKÁZATOT JELENTŐ SZERVES EREDETŰ HULLADÉKOK BIZTONSÁGOS ÁRTALMATLANÍTÁSA ÉS HASZNOSÍTÁSA

0

dr.Garamszegi Gábor – dr. Tóth József
2014

A Folyamatosan növekvő lakosság igényeinek kielégíthetőségét veszélyezteti a már elindult klímaváltozás >>>, amelyet a hulladékok által okozott környezetszennyezés gyorsít. Tanulmányunkban a kockázatot jelentő szerves eredetű hulladékok termikus ártalmatlanítására>>> javaslunk egy olyan módszert, illetve technológiát, amely az ártalmatlanítás mellett még felhasználható energiát is előállít.
A javasolt technológia alkalmas minden olyan szerves eredetű (emiatt környezeti kockázatot is jelentő) hulladék ártalmatlanítására, amelynek szárazanyag tartalma legalább 50% és energia tartalma az összes tömegre vetítve meghaladja a 7 MJ/kg-ot.
A technológia fosszilis energiahordozót nem használ fel, a hulladék keletkezési helyére telepíthető ezzel a hulladék szállítás költségeit és annak kockázatait kiküszöböli. A berendezés a hulladékégetésre vonatkozó minden feltételt >>> teljesít.
A rendszer (a berendezés és technológia) minden meglévő szerves eredetű hulladék feldolgozó és hasznosító technológiához közvetlenül kapcsolható.

Tovább a cikkre >>>

Share.

About Author

Comments are closed.