KÉRDŐJELEK AZ ÜVEGHÁZ KÖRÜL

0

Mi történne, ha kiderülne, hogy miközben az éghajlat melegszik, az üvegházhatás csökken?

Ez talán azt jelenthetné, hogy a klímavédelemre fordított dollár milliárdokat értelmetlenül dobtuk ki az ablakon? Pedig kiderülhetne, ha az eltitkolt kutatási eredmények nyilvánosságot kapnának.

Klímaváltozás tényleg van, és a Föld létezése óta folyamatosan zajlik
– A klímaváltozást a levegő széndioxid tartalma gyakorlatilag nem befolyásolja
– A széndioxid nem szennyezi a levegőt, ez a földi élet egyik nélkülözhetetlen feltétele
– Ha a +15 C fok átlagos felszíni hőmérséklet 2 C fokkal emelkedik, csak annyi történik, hogy beáll az elmúlt egymilliárd év +17 C fokos átlaghőmérséklete
– Az átlaghőmérséklet önmagában nem mond semmit a klímáról, mivel a Földnek nincs átlagos klímája.

Lovelock szerint a bolygó felmelegedése akkor sem kerülhető el, ha csökkentjük a CO2 kibocsátást, mivel abba bármikor beleszólhat a napfolt tevékenység változása, a vulkanikus aktivitás, vagy bármely váratlan természeti esemény. A legnagyobb veszély nem a felmelegedés, hanem a túlnépesedés, és az erőforrások kimerülése, amelyek következménye lehet az éhezés, és a pusztító háborúk az erőforrásokért és a lakható területekért.
Az atomenergia az egyetlen komoly remény a káros emisszió megfékezésére, és a klímaváltozás mérséklésére, mivel ez ma a legmegbízhatóbb energiaforrás,amelynek ellenpropagandája tudománytalan hazugságokra épül.
A megújuló energiákkal szinte foglalkozni sem érdemes, mivel az ezek iránti lelkesedést nem a racionalitás, hanem az ideológiai alapon osztogatott támogatási rendszer táplálja.

Dr. Héjjas István 2017 január (prezentáció)

Tovább a prezentációra >>>

uvh-eloadas

Share.

About Author

Comments are closed.