A technológiába integrált nagy nedvesség tartalmu, kockázatot jelentő szerves hulladékok termikus ártalmatlanítása energia kinyerésével.

0

Dr.Ligetvári Ferenc – dr. Tóth József
2014.06.20.

Közép európai átlagban évente személy 400- 420 kg szilárd hulladékot és mintegy 80 t szennyvizet „állít elő” A szilárd hulladék egy része elkülöníthető, a kommunális hulladék. A szennyvizet  nem ilyen egyszerű elkülöníteni, mivel a szennyvíztisztító telep mindenféle eredetű (ipari tevékenységből származót is) szennyvizet együtt kezel. A világ különböző országaiban igen nagyok az eltérések. Egyes területeken az ipari hulladékok (katasztrófák), illetve az egyéb hulladék kezeletlensége miatt a talaj és vízszennyezettség>>> már olyan méreteket öltött, hogy az élhetőséget is veszélyezteti.
Ezért egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetvédelmi szempontok, és ezen belül kiemelt szerepet kapnak a hulladék kezelési,>>> hasznosítási és ártalmatlanítási törekvések. A BIOFIVE Zrt.>>> egy olyan rendszert hozott létre, amely kiküszöböli e hulladékok felhasználásában>>> rejlő minden kockázatot, energiát termel, és lehetővé teszi a növények számára hasznos anyagok visszajuttatását is.

Tovább a cikkre >>>

Share.

About Author

Comments are closed.